Українська правда

Зантарая: За що я борюся на татамі - за те, щоб тільки бігати по кабінетах?

Сергей Шемшученко — 20 квітня 2010, 18:56

Чемпіон світу з дзюдо, киянин Георгій Зантарая отримав кілька пропозицій виступати за інші країни.

У спортсмена досі немає власного житла, уже він втомився годуватися обіцянками чиновників, пише газета "Новая".

"Погодьтеся, іноді варто поцікавитися, чи є у тих, хто гідно на всіх турнірах представляє місто, за що поїсти або одягтися? Президентську стипендію на найближчий рік призначили, це правда. Повірте, я не плачу. У мене є мета - пробитися на лондонську Олімпіаду, відбір на яку розпочнеться незабаром після Євро-2010 і розтягнеться на два сезони.

Перший ліцензійний старт - "Гран-прі Тунісу" 6 травня. Проте, щоб говорити про медалі-2012, треба вийти із смуги зовсім інших негараздів, перш за все з житлом. Розумієте, якщо виписують ордер, а потім, по суті, анулюють, то мимоволі думаєш, а за що я борюся на татамі - за те, щоб тільки бігати по кабінетах?", - нарікає Георгій.

Ситуацію прокоментував також тренер збірної України Віталій Дуброва.

"Георгій сказав: "Не хочу ставити ультиматумів, але якщо обіцяного так і не дочекаюся - у мене не буде вибору". І ще: "У мене є дівчина, а я живу з батьками - це реально важко". Тема хвора, але краще повернутися до неї після Австрії, де ми хочемо виступити на повну силу. По-моєму, шукати тут сенсацію рано. Невже ви думаєте, що Україна запросто віддасть настільки талановитого спортсмена?", - каже Дуброва.