Українська правда

З метою популяризації Євро-2012 у Львові створять музей футбольних трофеїв

Сергей Шемшученко — 27 травня 2009, 19:16

З метою популяризації Львова як міста-господаря фінальної частини футбольного чемпіонату "Євро-2012" сьогодні тут розпочалася загальноміська акція "Музей футбольних трофеїв львів'ян".

До участі в акції запросили усіх мешканців міста - кожен охочий може надати власний експонат, тобто будь-яку річ, що стосується футбольної тематики. Це можуть бути спортивний одяг й взуття, м'ячі, кубки та медалі, сувенірна атрибутика, фото- та відеоматеріали. Експонати прийматимуться в міській раді представниками управління інформації та промоцій департаменту "Євро-2012".

Експертна комісія, до котрої увійшли відомі футбольні діячі Львівщини, визначить найцікавіші спортивні трофеї, які будуть представлені на виставці у Львівському палаці мистецтв, а згодом розмістяться у спеціальному кабінеті нового стадіону.

Як повідомила начальник управління інформації та промоцій департаменту "Євро-2012" Львівської міської ради Соломія Білонога, "акція приурочена також до 115-ї річниці першого футбольного матчу в Україні, що відбувся у Львові, а також привернення уваги до міста як колиски футбольних традицій. Ми вже маємо домовленості з відомими львівськими футболістами, ветеранами команди клубу "Карпати", Львівським державним університетом фізичної культури, підприємством-виробником спортивного одягу "Корн", обласною телерадіокомпанією, ФК "Карпати" та ФК "Львів" щодо надання цікавих експонатів".

ukrinform.ua