Українська правда

Ющенко підписав закон про виплати винагород паралімпійцям

Сергей Шемшученко — 23 вересня 2008, 16:17

Президент України Віктор Ющенко, перебуваючи із офіційним візитом у США, підписав Закон, який дозволяє Кабміну виплатити державні винагороди призерам Паралімпійських ігор у Пекіні. Про це "Чемпіон" повідомив Президент національного параолімпійського комітету України, Голова Комітету Верховної Ради Валерій Михайлович України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Валерій Сушкевич.

"Ця інформація з'явилася від міністра сім'ї, молоді та спорту Юрія Павленка. За особистою вказівкою Юлії Тимошенко усі служби поставлені у повну готовність, щоб швидко опрацювати питання із виплатами, пов'язаними із законом "Про внесення змін до Закону "Про державний бюджет України на 2008 рік", який стосується виплат паралімпіцям, - сказав Сушкевич.

Нагадаємо, 19 вересня Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до Закону "Про державний бюджет України на 2008 рік" та про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо відзнаки спортсменів-паралімпійців та їх тренерів)".

Цим законом передбачено додатково спрямувати з державного бюджету 38 млн. 757,9 тис. грн. для виплати винагород спортсменам-інвалідам - чемпіонам і призерам XXI літніх паралімпійських ігор та їхнім тренерам.