Українська правда

Юніорська збірна України підвищилася в класі

Сергей Шемшученко — 5 квітня 2004, 13:15

Юніорська хокейна збірна України (гравці не старше 18 років) виборола права виступати в 2005 році в першому Дивізіоні чемпіонату світу. Підвищення в класі українська команда оформила блискучою грою в Угорщині. У п'ятьох іграх українці отримали 5 перемог із загальним рахунком 62:7. На три очка наша українці команди Угорщини й Нідерландів, що зайняли 2 і 3 місця.

Не дивно, що в списку кращих бомбардирів чемпіонату лідерами стали українці. Єгор Єгоров закинув 6 шайб і зробив 12 голевих передач. На другому місці Павло Борисенко (11 голів і 4 результативних паси). Дві заключні ігри на турнірі українці провели так: 2 квітня перемогли Нідерланди 11:1, а 3 квітня були сильніше Угорщини 5:2, повідомляє www.sports.com.ua.

Відзначимо також, що збірна України стала не тільки найсильнішою збірною в другому дивізіоні, але ще й найбільш дисциплінованою командою. За 5 ігор українці набрали тільки 62 хвилини штрафу - і це кращий показник (для порівняння хокеїсти Нідерландів вилучалися з майданчика в 3,5 раза частіше).