Українська правда

Європейські банкіри готові співпрацювати зі Львовом у підготовці до Євро-2012

Сергей Шемшученко — 3 жовтня 2008, 12:02

Вчора, 2 жовтня, під час круглого столу "Ефективні фінансові інструменти: роль у забезпеченні сталого розвитку міст та регіонів" в межах VIII Львівського міжнародного економічного форуму "Європейське партнерство - відкриті можливості" відбулась дискусія представників міст, що приймають Євро-2012, та європейських банкірів щодо реалізації спільних проектів розвитку інфраструктури, - повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Директор проектів в Україні та Туреччині банку KfW Ніколай Туст відзначив хорошу організацію влади в містах. В контексті підготовки до Євро-2012 фінансові інституції можуть допомогти Львову та іншим регіонам втілити необхідні проекти.

Представники усіх банків висловили бажання співпрацювати з органами місцевого самоврядування, зокрема зі Львовом, і готовність виділяти кошти під реалізацію конкретних проектів. На круглому столі було досягнуто політичної домовленості щодо підтримки низки пропозицій міста, наступним кроком яких має стати підготовка конкретних рішень і очікування на їхнє фінансування.

"Ми готові запропонувати фінансування для проектів розвитку транспортної інфраструктури, комунікації, екології з державного і комунального секторів", - зазначила віце-президент ЄІБ Єва Срейбер.

zaxid.net