Українська правда

Євро-2012 буде тільки у Києві і Донецьку, а все інше віддадуть Польщі?

Сергей Шемшученко — 18 лютого 2009, 12:04

Футбольний чемпіонат Європи може бути проводитися в шести польських містах і лише двох українських.

Про це пише польська "Газета виборча" в своїй статі, переклад якої наводить Західна аналітична група.

"Своє рішення УЄФА повинно оголосити в травні. Якщо не буде катастрофи, чемпіонат відбудеться у Варшаві, Гданську, Познані, у Вроцлаві, в Кракові і Хожуві", - стверджує джерело "Газети Виборчої" в УЄФА.

У свою чергу польський міністр спорту Мірослав Джевєцкі сказав, що "за Польщу УЄФА спокійний".

"Гірше з Україною. Багаті Київ і Донецьк повинні раду собі дати, але Дніпропетровськ, Харків, Одеса і Львів самі ради не дадуть. А уряд зупинив інвестиційне фінансування", - сказав він.

Газета пише, що "міста в Україні мусять віддавати до бюджету держави аж 85 відсотків податків і тим, які бідніші, не вистарчить профінансувати підготовку".

"У Дніпропетровську до чемпіонату має бути 1865 місць в 4- і 5-зіркових готелях, а є... 96! У Харкові на такі супер-готелі хочуть переробити студентські гуртожитки", - зазначає "Газета виборча".

Водночас співрозмовник газети сказав, що навіть якщо в травні УЄФА висуне шість польських міст до Євро-2012, це не означає, що поляки "вже зможуть тішитися".

"Що півроку люди з УЄФА будуть вас (поляків) контролювати. А Німеччина є в стані приготуватися до чемпіонату за рік," - сказав він.

Нагадаємо, раніше ще одна польська газета відбирала в України право проведення Євро-2012.