Українська правда

Євро-2009. Українці зіграють з росіянами та шведами

Сергей Шемшученко — 2 червня 2009, 15:27

Одеський етап відбору до чемпіонату Європи з регбі-7 відбудеться 6-7 червня на стадіоні "Спартак" і стане 4 з 6 кваліфікаційних раундів. Фінішує турнір 11-12 липня в німецькому Ганновері, де й буде проведена фінальна частина змагань. Окрім Одеси відбори відбудуться у Афінах (Греція), Спліті (Хорватія), Остраві (Чехія), Москві (Росія).

Кожна з 30 команд має взяти участь у 2 відбіркових етапах. По закінченні кваліфікації 9 збірних, що набрали більшу кількість очок, вийдуть до фінальної частини змагань, де до них приєднається збірна Німеччини як країни, що приймає фінал Чемпіонату Європи. Для участі в турнірі в Одесу приїдуть збірні команди України, Росії, Грузії, Румунії, Польщі, Швеції, Молдови, Греції, Швейцарії та Болгарії.

Групова стадія відбіркового етапу проходить по коловій системі: у перший день змагань кожна команда проводить 4 гри з командами своєї групи. Дві команди з кожної групи, що набрали більшу кількість очок на груповій стадії, виходять у півфінали відбіркового етапу, призначені на другий день турніру. Команди, що посіли у групах місця з 3 по 5, у другий день розігрують між собою 4-9 місця в турнірі.

У півфінальній частині команда, яка посіла перше місце у своїй групі, зустрічається з командою, яка посіла друге місце в паралельній групі. Команди, які потерпіли поразку в півфінальних матчах, зустрічаються між собою у матчі за 3 місце. Переможці півфіналів розігрують між собою 1 і 2 місця.

Результати жеребкування 4 етапу

Група А
А1 Грузія
А2 Румунія
А3 Польща
А4 Греція
А5 Швейцарія

Група В
В1 Україна
В2 Росія
В3 Швеція
В4 Молдова
В5 Болгарія

Україна: Сергій Церковний, Олександр Любий, В'ячеслав Пономаренко, Вадим Колишкін, Максим Торіков, Олег Косарєв, Олег Квасниця, Сергій Янчій, Юрій Косько, Віталій Орлов, Георгій Гегідзе, Сергій Монастирьов, Руслан Церковний, Джаба Малагурадзе, Павло Масюков, Вадим Мисик

Тренер: Майкл Бішоп

rugby.org.ua