Українська правда

Ярославський реконструює "Металіст" навіть без Євро

Сергей Шемшученко — 14 квітня 2009, 12:57

Вартість реконструкції стадіону "Металіст" складатиме чотириста мільйонів гривень. Про це повідомив власник харківського клубу "Металіст" Олександр Ярославський, який є одним із інвесторів реконструкції арени.

За його словами, на плани реконструкції не вплине можливе негативне рішення щодо проведення у Харкові чемпіонату Європи 2012 року, яке УЄФА може прийняти 8 травня, не вплине на плани інвестора.

"Можливо, зіпсується настрій, але стадіон будується для вболівальників і це - головне", - наводить слова Ярославського прес-служба ФК "Металіст".

За його словами, практично завершено зведення нової даху над Західної та Східної трибунами, через три заплановано завершити конструкції над Північною трибуною. Відразу після цього почнуться роботи над конструкціями Південної трибуни - їх планується завершити за півтора місяця.

"За півтора, максимум - два ми плануємо повністю закінчити роботи з встановлення нового покриття, 16 метрів передньої частини якого буде прозорою", - додав Ярославський.

Як повідомив власник "Металіста", всі роботи ведуться українськими будівельниками, практично всі матеріали - українські.

"Але, в той же час, ми залучаємо і зарубіжних підрядників, які вже підтвердили свою компетентність в очах УЄФА, працюючи по іншим проектам ми плануємо поставити сидіння зарубіжного виробництва (42 тисячі сидінь австрійського виробництва), а також два електронних табло фірми "Philips" ( вони ж роблять нам електронну рекламу, довжиною в 268 метрів).

Покриття бігових доріжок - італійської фірми Mondo. Думаю, якщо нічого не завадить, то вже до вересня ми завершимо основні роботи з реконструкції стадіону, а до кінця року будемо наводити лиск", - додав він.

Ярославський також повідомив, що поле стадіону також будуть реставрувати.

"У цьому році, взимку, ми провели ремонт, зробили підігрів, а після завершення чемпіонату України ми будемо приводити його в ідеальний стан. Всі служби, кращі фахівці і технології вже готові до цього", - додав він.