Українська правда

Японія в хокеї – не суперник Україні

Сергей Шемшученко — 1 травня 2003, 01:38

Українські хокеїсти проваливши два перші матчі чемпіонату світу з хокею у вирішальній грі за вихід до наступного етапу зуміли настроїтися на боротьбу з командою Японії розгромивши її з рахунком 5:1. Тим самим українці продовжили собі виступ на світовій першості, і як мінімум на рік зберегли місце серед еліти.

На відміну від програних матчів словакам та німцям, у зустрічі з японцями українські хокеїсти виглядали доволі таки непогано, і в них виходило майже все. І красиві комбінації, і швидкі контратаки, і нарешті з порядком було все гаразд. Хокеїсти з країни Висхідного Сонця лише у першій половині стартової 20-хвилинки зуміли на рівних протистояти підопічним Богданова. Протягом однієї хвилин першого періоду українці змусили двічі витягувати шайбу з воріт голкіпера японської команди. Спочатку Проценко, на 17-ій хвилині відкрив рахунок після передачі Литвиненка, а вже через 60 секунд відзначився Сальников який після чудово розіграної комбінації вразив пусті ворота команди Японії.

Другий період для української команди також завершився двома голами. Свою другу шайбу з центральної зони закинув Ширяєв який потужним кидком влучив у кут воріт. Під завершення другої половини гри ще одна комбінація збірної України завершилася результативним ударом. Цього разу партнери вивели на ударну позиція Харченка, якому залишалося лише підставити ключку, і рахунок став 4:0 на користь збірної України. Виручив знову українську команду після виконання булліту український голкіпер Симчук, який переграв капітана японської команди.

Завершальний акорд у грі зробив Харченко, який записав на свій рахунок другу шайбу у цьому матчі. Проте шайбу престижу японці все-таки закинули, яка на рахунку Кавасіми що з розвороту потужним кидком пробив Симчука – 5:1 кінцевий рахунок матчу і українці продовжують свій похід в Суомі.

Группа D

Японія - Україна - 1:5 (0:2; 0:2; 1:1)

Шайби: Проценко (Литвиненко), 16:40 (0:1). Сальников (Варламов, Христич), 17:40 (0:2). Ширяєв (Проценко, Литвиненко), 24:22 (0:3 - біл.). Харченко (Безчастних, Климентьєв), 29:42 (0:4). Кавасіма (М. Іто, Юль), 44:35 (1:4). Харченко (Гніденко, Безчастних), 52:47 (1:5).

Наступні матчі української команди:

2 травня.

Чехія – Україна

3 травня.

Фінляндія – Україна

6 травня.

Україна - Австрія

Турнірне положення на наступний раунд.
1. Чехія – 4
2. Словаччина – 4.
3. Німеччина – 2
4. Фінляндія – 2
5. Австрія – 0
6. УКРАЇНА – 0

Команди які у попередньому раунді набрали очки в іграх між собою переносять свій очковий актив у наступний етап.