Українська правда

Янукович взявся за хокей і побудує в Києві льодовий майданчик?

Сергей Шемшученко — 30 липня 2004, 17:20

Президент Міжнародної федерації хокею Рене Фазель, який нині знаходиться в Києві передав прем'єр-міністру, президенту Національного олімпійського комітету Віктору Януковичу проектну документацію на будівництво в Україні палацу спорту для хокею із шайбою на 2 тис. глядацьких місць.

В.Янукович зустрівся з Р.Фазелем у п'ятницю, повідомляє прес-служба уряду. Прем'єр думає, що візит в Україну глави Міжнародної федерації хокею Р.Фазеля свідчить про визнання високого міжнародного авторитету української школи хокею.

На зустрічі прем'єр нагадав, що саме в Україні були підготовлені два олімпійських чемпіони з хокею - Олексій Житник і Сергій Петренко. Крім того, у багатьох закордонних хокейних клубах, у тому числі, у НХЛ, успішно виступають українські хокеїсти. Один з них, Руслан Федотенко, є володарем Кубка Стенлі 2004 року.

Бесіда В.Януковича і Р.Фазеля торкнулася також питання можливості проведення в Україні міжнародних хокейних змагань вищого рівня. Глава українського уряду підтримав ідею Р.Фазелю про створення східноєвропейської зони з хокею.

"Інтерфакс-Україна"