Українська правда

WAMMA відкрила представництво в Україні

Сергей Шемшученко — 12 травня 2009, 11:13

Всесвітня ліга змішаних єдиноборств "M-1 Global" відкриває офіційне представництво в Україні - Мix-fight "M-1 Ukraine".

Головним завданням Ліги Mix-Fight "M-1 Ukraine" є розвиток професійного спорту в Україні та проведення змагань зі змішаним єдиноборств на національному та міжнародному рівнях.

Змішані бойові мистецтва (часто замінних своїми англійськими акроніми: MMA - "Mixed Martial Arts") є поєднанням безлічі шкіл, технік і напрямів. Стиль "ММА" характеризується повним контактним боєм, із застосуванням ударної техніки та боротьби, як в стійці, так і в партері.

Інтерес до подібних формам спортивних поєдинків виник у 1990-х роках. Першими були Американські бої UFC (Ultimate Fighting Championship). Пізніше з'явилися такі змагання як: "К-1" - Японія, "Bushido" - Японія, "Валетудо" - Бразилія та "Pride" - Японія. Також у світі був створений ще один формат боїв без обмежень: Світовий Альянс змішаних Бойових Мистецтв (WAMMA), іншими словами Ліга "М-1 Global".

Для участі у чемпіонаті "M-1 Selection Ukraine" відібрані клуби різних видів єдиноборств, які офіційно визнані в Україні. Спеціальна комісія з титулованих представників ліги "М-1 Ukraine" провела ретельний відбір команд (клубів), які візьмуть участь у "M-1 Selection Ukraine".

За підсумками внутрішнього Чемпіонату "M-1 Selection Ukraine" найкращі бійці України увійдуть до складу національної збірної, яка буде битися в елітному дивізіоні світового мікс-файт - чемпіонаті світу зі змішаних єдиноборств "M-1 Challenge", організатором якого є "М -1 Global".