Українська правда

Всесвітня федерація бадмінтону дозволила росіянам і білорусам брати участь у змаганнях

— 19 листопада 2023, 18:20
Всесвітня федерація бадмінтону дозволила росіянам і білорусам брати участь у змаганнях

Всесвітня федерація бадмінтону дозволила спортсменам із росії та білорусі брати участь у міжнародних змаганнях як індивідуальним нейтральним спортсменам.

Про це повідомляє пресслужба BWF.

Рада BWF проголосувала за затвердження нормативної бази, яка дозволяє спортсменам з російськими та білоруськими паспортами брати участь у змаганнях під нейтральним прапором.

Для проведення належної перевірки та ретельного вивчення всіх умов повернення буде створено комісію з визначення вимог до спортсменів.

Згодом BWF здійснюватиме контроль за поведінкою індивідуальних нейтральних спортсменів та спостерігатиме за дотриманням ними цих умов.

У вересні спортсмени почнуть подавати заявки на відповідність вимогам, після чого почнеться процес перевірки. Після цього схвалені спортсмени підлягатимуть жорсткій перевірці на допінг. Повернутися до участі у змаганнях спортсмени зможуть в лютому 2024 року.

Якщо поведінка окремого спортсмена порушуватиме критерії прийнятності, які використовуються для повернення, BWF залишає за собою право ще раз переглянути його статус.

✅ Підписуйтесь на наш телеграм-канал, щоб завжди бути в курсі головних подій зі світу спорту!