Українська правда

Вперше в Україні відбудеться міжнародний хокейний турнір

Сергей Шемшученко — 12 грудня 2002, 16:30

У п ‘ятницю у Києві стартує міжнародний хокейний турнір – "European Ice Hockey Challenge", в якому окрім господарів змагання братимуть участь збірні команди Угорщини, Великобританії та Білорусії. Цікаво, що хокейний турнір подібного рівня в нашій країні проводиться вперше.

За словами генерального менеджера збірної України Василя Фадєєва, тренерський штаб команди перед своїми гравцями ставить завдання перемогти у турнірі:

- Комплектуючи склад ми вирішили уникнути різних експериментів і запросити усіх найсильніших, перед якими поставили завдання – перемогти і зробити це якомога більш ефективно. Якщо на перших двох етапах у Латвії й Угорщині ми перевіряли молодих виконавців, то зараз ставка буде робитися тільки на досвідчених бійців.

Серед головних особливостей цього турніру, є той факт, що вперше Інтернет-проект "Українська хокейна агенція" планує проведення прямих онлайн-трансляцій всіх ігор на сайті www.hockey.org.ua. За словами Василя Фадеєва, на організацію турніру оргкомітет витратив 400 тисяч гривень (75 тисяч доларів США):

- Приймаюча сторона забезпечує усім - проживанням, харчування , переїздами, культурною програмою... Нам це коштувало біля чотирьохсот тисяч гривень. Якщо чесно, це не такі великі гроші. До того ж нам зробили значні знижки. У першу чергу це стосується оренди Палацу спорту і бронювання готельних місць.

Окрім того, на матчах за участю збірної Великобританії, буде знаходитись біля ста фанатів цієї команди. Також не виключено, що своїх вболівальників привезуть і білоруси.

Раніше говорилось, що цілком можливо генеральним спонсором київського "European Ice Hockey Challenge " стане відома компанія з виробу напоїв - "Кока-Кола". І турнір буде називатися Кубок "Кока-Коли", але як заявив Василь Фадеєв це питання розглядалося, але виникли труднощі, які не залежать від організаторів турніру:

- Ми розглядали це питання. Але, не все так просто як хотілося. Поки ця компанія виявила бажання стати лише тільки спонсором турніру.
Розклад матчів

13 грудня (п'ятниця).
15-00. Білорусія – Великобританія.
18-30 Україна - Угорщина.

14 грудня (субота).
15-00. Угорщина – Білорусія.
18-30. Великобританія - Україна.

15 грудня (неділя).
13-00. Великобританія – Угорщина.
16-30. Україна - Білорусія.

Час початку матчів – київський.

"Громадське радіо"