Українська правда

Влада Львова заявляє про інформаційну війну перед візитом Платіні

Сергей Шемшученко — 14 квітня 2009, 09:58

Проти Львова активно ведеться інформаційна війна з метою дискредитації перед УЄФА. Про це завила львівська мерія, яка вирішила боротися із провокаторами через суд.

У мерії Львова переконані, що частина інформаційних матеріалів, в яких критикують процеси підготовки до чемпіонату з футболу, має явно замовний характер.

Особливо побільшало негативної інформації провокаційного характеру тепер, коли УЄФА остаточно визначатиметься з містами, які прийматимуть чемпіонат, розповів в інтерв'ю "Німецькій хвилі" керівник міського управління інформаційної політики Остап Процик.

"Є потужні сили, які не зацікавлені у тому, щоб Львів успішно впорався з процесом підготовки до чемпіонату. Враховуючи ті методи і залучення ЗМІ - це організації, які мають непогані ресурси".

СБУ має з'ясувати, хто ці люди, каже керівник управління. За його словами, між містами є очевидна конкуренція з використанням своїх методів.

І якщо до цього міська влада намагалася всіляко спростовувати інформацію про різні порушення у процесі підготовки, то тепер вирішила карати тих, кого вважає "провокаторами", через суд.

І вже у понеділок мерія заявила, що подає позов на одного з аналітиків громадського об'єднання, який повідомив, що у генпідрядника з будівництва стадіону і аеропорту можливі фінансові проблеми. Влада це розцінили як чергову провокацію напередодні візиту президента УЄФА.