Українська правда

Визначили кращих гравців олімпійського турніру

Сергей Шемшученко — 26 лютого 2002, 10:52

Після закінчення Олімпіади, як і водиться в спортивному світі розпочали визначати кращих. І першими це зробили хокеїсти. Так директор турніру назвав кращими гравцями росіянина Миколу Хабібуліна, американця Кріса Челіоса та канадського форварда Джо Сакіка.

Краща шістка гравців-хокеїстів виглядає наступним чином: Майк Ріхтер, Брайан Ліч - Кріс Челіос, Джон Леклер (всі - США) - Джо Сакік (Канада) - Матс Сундін (Швеція). Найкориснішим гравцем визнаний Джо Сакік. Окрім того були визначені перші за статистичними показниками. Серед бомбардирів лідирує в цьому списку швед Матч Сундін з 9-ма очками. Кращим захисником також став швед Ніклас Лідстрем. За ефективністю кидків перший також Сундін.

Є в цьому списку кращих за різними номінаціями і гравці збірної України, яка на цьому турнірі посіла 10-те місце. Так Дмитро Христич йде третім в списку тих, хто найчастіше вигравав вкидання. На рахунку українця 17 перемог при 25 вкиданнях, а переможцем в цій номінації став канадець Оуен Нолан який виграв 19 вкидань шайби з 19-ти.

Серед найзапекліших штрафників присутній ще один український НХЛ-івець Сергій Варламов, який за два матчі на лаві штрафників провів 14-ть хвилин. А лідером серед порушників став німець Даніель Кунц, який в семи іграх відбував покарання 43 хвилини.

А в списку 10 кращих воротарів присутній і голкіпер збірної України Констянтин Симчук, який за пропущеними шайбами посідає 10-те місце, а серед голкіперів, які найбільше відбили кидків він 9-ий (з 91 кидка 82 відбив).

За інформацією "Спорт-Экспресс"