Українська правда

Віце-президент ФІДЕ: Для Іванчука винятків не буде

Сергей Шемшученко — 4 грудня 2008, 22:46

Віце-президент Міжнародної федерації шахів (ФІДЕ) Алі Ніхат Язичи вважає, що Василь Іванчук буде покараний найсуворішим методом відповідно до правил, вказаних у регламенті Всесвітньої шахової олімпіади. Про це повідомляє "Чемпионат.ру".

"Іванчук - мій хороший друг. Але моя особиста думка тверда: він помилявся, відмовившись пройти допінг-тест і відвідати церемонію нагородження", - сказав Язичи.

"Якщо мене запитають, на яке покарання заслуговує Іванчук, то я відповім, що за пропуск церемонії йому треба винести попередження, а за основне порушення покарати так, як покарали б будь-якого іншого спортсмена. Тобто, наприклад, як мою співвітчизницю, бігунку Сурію Айхан, яку дискваліфікували на два роки", - вважає віце-президент ФІДЕ.

"Врешті-решт якщо ми вважаємо шахи спортом і домовляємося дотримуватися регламенту, то не маємо права ні для кого робити винятків - ні для друзів, ні для зірок", - висловив свою точку зору віце-президент в інтерв'ю офіційному сайту впливової організації.

Нагадаємо, збірна України з шахів може втратити Кубок Гапріндашвілі, а сам Василь Іванчук отримати дворічну дискваліфікацію через свою відмову пройти допінг-тест після 11-го туру всесвітньої олімпіади в Дрездені.

Усі партії, зіграні Іванчуком на Олімпіаді, будуть анулювані і до результату виступу чоловічої збірної України відповідно до цього внесуть зміни.