Українська правда

Вихідними у Києві відбудеться Відкритий Кубок з виїздки

Сергей Шемшученко — 23 жовтня 2008, 15:47

25 та 26 жовтня в кінноспортивному комплексі "Магнат" відбудеться Фінал Відкритого Кубка м. Києва з виїздки (вищої школи верхової їзди)

Кубок Києва з конкуру та виїздки - це низка рейтингових змагань, які не мають аналогів в Україні. Вони проходять за регламентом і під патронатом Міжнародної федерації кінних видів спорту (FEI). Цьогоріч призи та нагороди виборювали спортсмени-кінники не лише з Києва, а з багатьох куточків України. Це стало підтвердженням того факту, що система працює і Відкритий Кубок Києва стає базою для проведення загальнонаціональних чемпіонатів.

За звання кращого у Київській виїздці змагатимуться 50 спортсменів. Призовий фонд становитиме 35 000 грн. Будуть і цінні подарунки – квіти, шоколад – для кінників, а для їхніх чотириногих друзів – попони, розетки, і звичайно, вдячність - і спортсменів, і глядачів.

Традиція проведення кінноспортивних заходів міжнародного рівня в Україні була закладена в 2002 році, і пов’язана з проведенням Першого етапу Кубка Світу. За ним відбулися етапи в 2003-2005 роках, які мали значно більший розмах і значення. У 2007-2008рр. змагання за Відкритий Кубок Києва з конкуру та виїздки пройшли на якісно новому рівні.

"Цей спорт без сумніву буде дуже розвинутим і популярним. Його розвиток залежить від потенціалу країни, але і сам кінний спорт виводить державу на вищий рівень. Україна розвиватиметься, і розвиватиметься кінний спорт", - переконана член правління Федерації кінних видів спорту України, директор проекту "Відкритий Кубок Києва" Наталія Присяжнюк.

Прес-служба Федерації кінних видів спорту м. Києва