Українська правда

Васюник виділить на реконструкцію аеропортів майже три мільярди гривень

Сергей Шемшученко — 27 листопада 2008, 16:25

Уряд виконає всі фінансові зобов‘язання щодо реконструкції аеропортів, зокрема злітно-посадкових смуг, незважаючи на фінансову кризу. Про це заявив віце-прем‘єр-міністр України Іван Васюник на нараді з питань підготовки аеропортів приймаючих міст до проведення "Євро-2012".

У заході взяли участь директори аеропортів, Президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, експерти УЄФА Пітер Хемпсон та Кріс Вокден, повідомляє ЗІК.

"Уряд гарантує повне фінансування Державної цільової програми, незважаючи на фінансову кризу. Уряд виконає всі фінансові зобов'язання щодо реконструкції аеропортів, зокрема злітно-посадкових смуг", - сказав І.Васюник.

Також Іван Васюник поінформував, що Уряд виконав цьогорічні фінансові зобов'язання у частині підготовки аеропортів до Турніру. У бюджеті на 2008 рік було передбачено до 1 млрд грн на фінансування різного типу робіт в аеропортах України. Загалом же відповідно до загальної Державної цільової програми підготовки країни до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року передбачається витратити на аеропорти понад 2 мільярди 740 мільйонів з держбюджету. І ще понад 5 мільярдів - з приватних інвестицій.