Українська правда

В українського бейсболу з'явився свій меценат

Сергей Шемшученко — 14 квітня 2009, 11:15

Президент НОК України Сергій Бубка та генеральний секретар Володимир Геращенко зустрілись з представником української діаспори в США, тренером з бейсболу Василем Тараско. Під час зустрічі було обговорено питання розвитку бейсболу в Україні та світі.

Зокрема Тараско поінформував, що в Україні за його участю створена Мала бейсбольна ліга, де він є її координатором.

До того ж, в нашій країні успішно діє мережа з 15 обласних ліг. За останні чотири роки Василь Тараско ініціював створення малих ліг серед учнів інтернатів.

Зазначимо, що бейсбол і софтбол не будуть представлені в програмі Ігор ХХХ Олімпіади 2012 року в Лондоні. Водночас, влітку цього року вирішуватиметься доля олімпійської програми Ігор-2016. Наразі Виконком Міжнародного Олімпійського Комітету розглядатиме 7 видів спорту (бейсбол, гольф, карате, сквош, ролерні види, софтбол і регбі), що претендують для включення у програму Олімпіади і рекомендуватиме 2 з них. Остаточне рішення прийматиме Сесія МОК, повідомляє НОК України.

Василь Тараско починаючи з 1991 року постійно надає допомогу дорослим та юнацьким збірним командам України, зокрема надаючи різноманітний сучасний інвентар.