Українська правда

В Одесі розпочалися ремонтні роботи на стадіоні "Спартак"

Сергей Шемшученко — 18 лютого 2009, 08:42

Цього тижня у межах підготовки до Євро-2012 в Одесі почалися ремонтні роботи на стадіоні "Спартак".

Про це повідомляє Укрінформ, посилаючись на заступника директора міського департаменту з підготовки до проведення футбольного Чемпіонату Європи 2012 року Марата Якупова.

На цьому стадіоні під час реконструкції спорткомплексу "Чорноморець" до Єврочемпіонату будуть проводити домашні матчі одеські моряки.

Нагадаємо, рішення про передачу стадіону "Спартак" футбольному клубу "Чорноморець" на час реконструкції клубного стадіону Одеський міський голова Едуард Гурвіц прийняв під час візиту в Одесу делегації УЄФА 4 лютого цього року. Тоді генеральний секретар УЄФА Девід Тейлор сказав, що найбільшу увагу в підготовці до Євро-2012 Одеса має сконцентрувати на реконструкції стадіону "Чорноморець", де пройдуть ігри чемпіонату.

Керівництво ФК "Чорноморець", у свою чергу пояснювало низькі темпи будівництва тим, що у клубу немає запасного ігрового майданчика.

Наймасштабніша на півдні України реконструкція спортивного об'єкту - Центрального стадіону футбольного клубу "Чорноморець" розпочата навесні 2008 року. За словами керівництва клубу, будівництво комплексу планують завершити до літа 2010 року.

Орієнтовна вартість проекту 120 мільйонів доларів. Комплекс буде складатися з критого стадіону, розрахованого на 40 тисяч місць. Поблизу стадіону збудують два 14-поверхових будинки - діловий центр і п'ятизірковий готель на 250 номерів. А для масового перегляду матчів в районі транспортних розв'язок міста і біля вокзалів облаштують фан-зони (одна фан-зона зможе вмістити до 5 тисяч осіб).