Українська правда

В AHL гратиме киянин Олексій Матерухін

Сергей Шемшученко — 23 березня 2004, 17:13

Універсальний нападаючий, киянин Олексій Матерухін, який виступає за клуб "Луізіана айс гетерс" у лізі ECHL викликаний у AHL-лігу, у команду "Х'юстон аерос", що є фарм-клубом NHLівської "Мінессоти". 22-річний українець, що встиг у 99 році виступити у формі юніорської збірної України на чемпіонаті світу, де в 6 іграх він зробив 3 передачі, має всі шанси бути корисним "Х'юстону", повідомляє www.sports.com.ua.

Уся справа в тім, що в "Луізіані" український форвард був найкориснішим гравцем. У 62 іграх Матерухін набрав 58 очок (26 голів + 32 передачі). Коефіцієнт корисності в українського легіонера "+21". За цим показником Олексій лідирує в команді разом з американцем Боббі Брауном. У лізі ECHL Матерухін один із найнадійніших форвардів. Кожен четвертий кидок українця по воротам закінчується голом.

Матерухін уперше у своїй 5-річній заокеанській кар'єрі спробує сили в AHL лізі. До речі, у складі "Х'юстон аерос" українець встиг вийти на лід вже у двох зустрічах, але ні очок, ні штрафних хвилин не набирав.