Українська правда

Уйфалуши: Можу сказати, що навмисно я рукою не грав

Сергей Шемшученко — 9 червня 2008, 09:50

Капітані чехів Томаш Уйфалуши прокоментував момент у матчі зі Швейцарією (1:0), коли у власному штрафному майданчику йому в руку влучив м`яч.

"У цілому, тактика спрацювала: ми чекали промахів суперника і дочекалися. Так що я щасливий. Чехія отримала дуже важливу перемогу. Пенальті? Бувають випадки, коли суддя може свиснути, але не зобов'язаний робити цього. Епізод був на розсуд арбітра, він же розсудив, що порушення правил не було настільки явним, щоб призначати 11-метровий. Можу сказати, що навмисно я рукою не грав."

Також капітан збірної Чехії заявив, що у грі із швейцарцями, вони грали від оборони.

Так, наша збірна основну увагу приділяла обороні, особливо після перерви. Це була наша тактика. Ми постаралися виключити всякий ризик і користуватися простором, що відкривався на половині суперника. Правда, швейцарці оборонялися досить грамотно, багато створити не дозволили. Але нам вистачило й однієї можливості. Про чемпіонство мріяти рано. Ми не забуваємо, що на ЧС-2006 виграли перший матч, а з групи вийти не зуміли. Так що для початку варто вирішити цю задачу. Постараємося дотримуватися спокою, рухатися від матчу до матчу."

"Спорт-Експрес"