Українська правда

УЄФА не буде робити Україні "знижок"

Сергей Шемшученко — 7 квітня 2009, 11:13

УЄФА не буде робити для України та Польщі послаблень у підготовці до Євро-2012 навіть в умовах економічної кризи. Про це повідомив президент Федерації футболу України Григорій Суркіс в інтерв'ю, опублікованому у квітневому номері журналу "Єврофутбол".

"Жодних послаблень нам і Польщі очікувати не доводиться. Хіба що УЄФА врахує особливості країн-господарів турніру. Так це вже й зроблено - знайдена оригінальна модель управління підготовкою турніру: через дочірні організації, створені при Федерації футболу України та Польському футбольному союзі ", - сказав президент ФФУ, слова якого наводить "Інтерфакс-Україна".

За його словами, на прикладі України та Польщі УЄФА випробуйте "абсолютно нову модель управління підготовкою турніру".

Якщо в 2004 році фінал чемпіонату Європи, пояснив Суркіс, організовується "на паях" Європейським футбольним союзом і португальською федерацією, а Євро-2008 в Австрії та Швейцарії "повністю став турботою структури, очолюваної операційним директором УЄФА Мартіном Каленом".

Зараз вирішено довірити проведення турніру двом національним асоціаціям - ФФУ та Польському футбольному союзу. При них створені дочірні структури, які фінансуються з казни УЄФА. В їх повноваженнях - питання, безпосередньо пов'язані з проведенням турніру, зазначив Суркіс.

За його словами, структура, яка називається Місцевий оргкомітет, поки розмістилася у стінах Будинку футболу - резиденції ФФУ. Згодом, по мірі того, як її штат зросте з 23 працівників до 200, буде знайдено відповідне приміщення.

"Вже погоджена кандидатура керівника цього підрозділу. Під його початком формується колектив топ-менеджерів - пройшли суворий конкурсний відбір кваліфікованих спеціалістів, людей з сучасним складом мислення та досвідом роботи в менеджменті масштабних проектів", - повідомив президент ФФУ.

Як повідомлялося, експерти УЄФА, що відвідали українські міста 31 березня-1 квітня, висловили задоволення підготовкою України до проведення Євро-2012, зокрема, відзначили прогрес підготовки українських міст до футбольного турніру.

Очікується, що президент УЄФА Мішель Платіні відвідає Україну 14-15 квітня.