Українська правда

УЄФА дасть Одесі шанс – власник "Чорноморця"

Сергей Шемшученко — 4 лютого 2009, 17:51

Почесний президент одеського "Чорноморця" Леонід Климов заявив, що інспекція УЄФА, яка сьогодні відвідала Одесу, залишилася задоволена побаченим.

"На мій погляд, їм (УЄФА - прим. Чемпіона) дуже сподобалося, по-перше, саме місце, воно в нас унікальне, про що знають всі одесити. Немає такого другого стадіону з видом на море, у такій прекрасній парковій зоні і так далі.

Звичайно, є визначені зауваження зі швидкості робіт. Це і стало причиною обговорення теми про резервний стадіон, тому що всі реально розуміють, що грати і будувати досить складно. Природно, це позначається і на враженнях від матчу, і на термінах будівництва. Тому прийнято рішення максимально швидко вирішити це питання, щоб можна було зносити всі ці старі будівлі і вже зводити стадіон у повному масштабі, природно, збільшивши швидкість будівництва. Ми підтвердили, що 2010 рік - термін закінчення будівництва, ми йдемо на сьогоднішній день у графіку і вже перший матч 2011 року ми, дасть Бог, проведемо на новій арені", - розповів Климов прес-службі "Чорноморця".

Також власник одеського клубу вважає, що в Піденної Пальміри гарні шанси на те, щоб стати основним містом на Євро-2012.

"У нас дуже великі шанси, хоча я прекрасно розумію, що кожне місто, напевно, так вважає. Ми вже читаємо перші відгуки про відвідуванні комісією УЄФА Дніпропетровська і Харкова, але я думаю, що крім всіх інших якостей, усе-таки, ми дуже вигідно знаходимося територіально, знову ж, в унікальному місці розташований стадіон, ну і, на мій погляд, не кривдячи наших колег з інших міст, усе-таки по інфраструктурі у виді готельного господарства, як місце відпочинку і розваг Одеса сьогодні перевершує і Донецьк, і Дніпропетровськ, і Харків, ну, напевно, навіть і Львів.

Можливо, з Києвом нам важко змагатися. У цьому зв'язку, якщо всі наші плани, про які ми сьогодні заявили інспекції УЄФА, будуть реалізовані, я думаю, що ми будемо в четвірці основних міст. Тим більше, як ви знаєте, напередодні було заявлено, що вже не існує розподілу на основні і запасні міста, усі в рівній боротьбі, у гарному сенсі цього слова. Кожний повинний довести свою готовність до цих заходів."