Українська правда

Усейн Болт достроково завершить сезон

Сергей Шемшученко — 11 вересня 2009, 20:26

Триразовий олімпійський чемпіон Усейн Болт відмовився від виступу на турнірах в Китаї і Південній Кореї у вересні і вирішив достроково завершити сезон через накопичену втому.

"Я відчув сильну втому після змагань у Цюріху і після обговорення з тренером і командою, а також кількох порад від лікарів, ми вирішили, що необхідно достроково завершити виступи в цьому році", - розповів Болт.

Болт мав стартувати на 100-метрівці в Шанхаї 20 вересня і в Дегу 25-го. Останнім його стартом цього сезону стане фінал світового Гран-прі ІААФ у Салоніках (Греція) 12-13 вересня, повідомляє РІА "Новости" з посиланням на Reuters.

Ямайський спортсмен зазначив, що нинішній сезон вийшов для нього досить довгим і важким. Він вибачився перед китайськими уболівальниками за те, що не зможе виступити на турнірі в Шанхаї.

"Я знаю, що вболівальники в Китаї будуть розчаровані, але я прошу мене зрозуміти: мені потрібно повернутися додому і почати підготовку до наступного сезону", - сказав він.

Нагадаємо, що на чемпіонаті світу-2009 у Берліні Болт повторив своє олімпійське досягнення Пекіна, вигравши відразу три золоті медалі - на дистанціях 100 і 200 метрів зі світовими рекордами, а також у складі естафети 4х100 метрів, пише Eurosport.