Українська правда

Урядовий банк Німеччини KFW надав Львову 500 тис. євро на транспортну концепцію Львова

Сергей Шемшученко — 19 вересня 2008, 15:33

Урядовий банк Німеччини KFW надав Львову грант у сумі 500 тис. євро на розробку транспортної концепції Львова на найближчі 20 років. Основною складовою концепції має стати підготовка транспортної інфраструктури міста до "Євро-2012".

Львівська міська рада домовилася про співпрацю з німецьким урядовим банком KFW та німецьким товариством технічної допомоги GTZ у сфері розвитку транспортної системи міста. Проект фінансує німецьке міністерство екології у межах програми "Екологічно приязний транспорт в Україні на базі міста Львова".

Зокрема, урядовий банк Німеччини KFW надав Львову грант у сумі 500 тис. євро на розробку, а також надасть 20 млн євро на кредитній основі на покращення системи транспорту та доріг у Львові. Для освоєння наданих коштів оголошено Міжнародний відкритий кваліфікаційний конкурс на розробку стратегії розвитку міського транспорту. У жовтні відбудеться його фінал та буде оголошено міжнародний тендер. Наразі свою готовність взяти у ньому участь підтвердило 6 компаній з Німеччини, Франції, Іспанії, України, Канади.

Крім того у ході реалізації проекту GTZ займатиметься розробкою технічних деталей концепції розвитку електротранспорту та системи управління транспортними потоками. Крім того у межах підготовки Львова до "Євро-2012" товариство технічної допомоги GTZ надаватиме Львову консультації та проводитиме необхідні навчання для підготовки персоналу.

За словами експерта GTZ з транспортних питань Арміна Вагнера, роботу також буде зосереджено на запровадженні екологічно чистих та енергозберігаючих технологій.

zik.com.ua