Українська правда

Універсіада. "Сокіл" не відпустив гравців у студентську збірну України

Сергей Шемшученко — 15 січня 2003, 11:52

У середу на Зимовій студентській Універсіаді, яка проходитиме в
італійському місті Тривізо збірна України з хокею проведе перший матч
проти команди Кореї. Нагадаємо, що на зимовій Універсіаді 1999 року збірна України стала чемпіоном, а у 2001 році виборола бронзові нагороди.

Крім того, суперниками українських хокеїстів по підгрупі
Будуть збірні команди Китаю, Росії і Словаччини. В іншій підгрупі гратимуть – Канада, Чехія, Японія, США, Фінляндія і Італія. За регламентом турніру по дві кращі з групи виходять до півфіналу.

Цього разу українці до фаворитів, на жаль, не належать. Причина
полягає в тому, що тренери збірної Володимир Андрєєв і В'ячеслав Павленко не змогли залучити всіх найсильніших на сьогоднішній день українських студентів-хокеїстів. Так, базовими клубами збірної є ХК "Київ" і ССК "Політехнік", до яких додалися три легіонери з Румунії, один представник АТЕКА, а Олексій Бернацький - взагалі безробітний.

За словами головного тренера команди Володимира Андрєєва,
гравців-студентів, які грають у Росії, Білорусії, Латвії, та в інших країнах Європи, не відпустили клуби. Також не захотів віддати своїх гравців і головний тренер "Сокола" Олександр Сеуканд. Хоча у складі кращої хокейної команди України грають чимало студентів, які б могли підсилити збірну – Доніка, Шафаренко, Сельверстов... Також окрім проблем з гравцями, існують ще фінансові.

Але незважаючи на труднощі, Володимир Андрєєв перед своїми гравцями ставить завдання потрапити до півфіналу і завоювати нагороди:

- У нас немає іншого виходу. Та й хлопці хочуть довести, що вони також варті чогось у цьому житті. Тому настрій у нас бойовий.

Також слід додати, що у складі студентів будуть грати і три хокеїсти,
які нещодавно вибороли право у наступному сезоні грати у вищому дивізіоні молодіжного чемпіонату світу - Тарас Бега, Максим Голеніщев і Костянтин Рябенко.

Крім того, Міністерство освіти за вдалий виступ нашої команди
встановило наступні грошові премії: за перше місце кожний із гравців отримає -
1000 доларів, за друге - 700, за третє - 500.

Громадське радіо www.radio.org.ua