Українська правда

Українці здобули шість медалей на Кубку Європи серед молоді зі стрільби з луку

Сергей Шемшученко — 25 травня 2009, 17:52

У польській Лєгніці відбувся перший Кубок Європи серед молоді (кадети та юніори) у стрільбі з лука. Якого б рівня не були змагання, юні українські лучники завжди привозять додому нагороди. Ось і цього разу наші спортсмени вибороли шість медалей (дві золоті, три срібні, одну бронзову).

Як розповіла старший тренер команди львів'янка Марія Гавелко, умови проживання учасників були спартанськими. До того ж під час змагань постійно дув змінний вітер, що не одному спортсмену зіпсував успішний виступ...

Серед кадеток найкращий результат у кваліфікації показала Лідія Січеникова (Чернівці) - 1337 очок. Але в олімпійському раунді до фіналу вийшла тільки учениця львівської Української гуманітарної гімназії Вероніка Марченко, яка у впертій боротьбі з росіянкою Болотовою (102:105) здобула срібну медаль. Зате у командному турнірі наші дівчатка перестріляли у фіналі команду Росії.

Ще краще виступили юніорки, які посіли три місця у першій четвірці, хоча першою знову стала спортсменка з Росії Тетяна Сєгіна. Друга і третя - львів'янки Дарія Грачова та Ірина Дубас.

Не так вдало пройшли дистанцію хлопці. Лише у командному турнірі кадетів вони посіли друге місце, поступившись команді Словенії (200:203). В особистому турнірі невдача спіткала львівського школяра Віталія Комонюка, який показав найкращий результат у кваліфікації (1324), але в 1/16 поступився британцю Джеймі Фішеру. Подув вітру відніс стрілу Віталія з центру мішені... Юніори цього разу обійшлися без нагород.

Високий замок