Українська правда

Українці розповіли про улюблені страви олімпійського харчування

Сергей Шемшученко — 7 серпня 2008, 13:12

Атлети спортивного клуба "Біола" напередодні відкриття Ігор XXIX Олімпіади розповіли про свої улюблені олімпійські страви. Лідируючу позицію в цьому списку займає європейська кухня.

Гімнасткам Ірині Краснянській, Дарії Згобі та Настасія Коваль, також сподобалися деякі страви азіатської кухні - японські ролли і китайський рис із креветками.

Не підтримала їх хіба що юна гімнастка Валентина Голенкова, що віддає перевагу звичній для неї їжі.

А от Олімпійським Чемпіонам Афін Валерієві Гончарову (спортивна гімнастика) і Юрію Нікітіну (стрибки на батуті) не вистачає в їдальні хіба що української кухні, особливо борщу.

Плавці теж нудьгують по українській їжі, але уже встигли перепробувати практично всі страви передолімпійського тижня.

Чемпіонові Європи Сергієві Бреусу більше всього по душі качка по-пекінськи, а Ганні Хлистуновій подобається усе.

Багаторазового Чемпіона світу і Європи Олеа Лісогора цікавлять м'ясні страви, представлені в олімпійській їдальні.

Олена Костевич не поспішає пробувати незнайому їжу, намагаючись харчуватися, як і вдома.

www.biola-sport.com.ua