Українська правда

Українці продовжують "емігрувати" у Росію та Білорусь

Сергей Шемшученко — 23 липня 2002, 14:05

Поповнення російської хокейної суперліги в останні роки за рахунок українських хокеїстів та фахівців стає вже звичною справою. Коли на Батьківщині їх праця не знаходить відповідного фінансового стимулу, то й залишається хокеїстам та тренерам шукати заробітку закордоном. Поки що ж найближче Росія та Білорусь, яка вже встигла переманити українську біатлонистку Олену Зубрилову.

Так, за повідомленням сайту Українська хокейна агенція екс-донбасівець Сергій Садій приєднається до свого колишнього одноклубника Олега Тимченка в складі Тверського хокейного клубу, що виступає в російській "вишці".

На перегляд в гродненський "Нєман" відбув і захисник Олексій Силаков і нападаючий Віктор Шишкін, що у минулому сезоні виступали в донецькому "Донбассі". Силаков свого часу переглядався тренером "Сокола" Олександром Сеукандом, але не підійшов киянам з якихсь причин.

Білоруська газета "Прессбол" також повідомляє, що за словами Сергія Лубніна з цього тижня починає підготовку до сезону і київський "Беркут". Зараз обговорюються питання спонсорів і бюджету клубу, який, найвірогідніше, змінить свою назву, а тим часом асистент Лубніна Анатолій Хоменко переїхав в Ярославль. Там він зайняв посаду помічника головного тренера фарм-клубу "Локомотива".