Українська правда

Українці хочуть в ЄАХЛ. У крайньому випадку в Росію

Сергей Шемшученко — 26 грудня 2006, 09:11

Президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін, який до того ж є головним податківцем країни, найближчим часом має намір зв'язатися з президентом ФХР Владиславом Третяком і керівником Росспорту В'ячеславом Фетисовим і дізнатися, як просуваються справи стосовно створення Євроазіатської хокейної ліги (ЄАХЛ).

"До речі, цю тему ми буквально вчора обговорювали з генеральним менеджером збірної України Василем Фадєєвим", - сказав Брезвін в інтерв`ю "Спорт-Експрес".

На питання, де ж буде грати представник від України у новоствореній хокейній лізі, то Брезвін помітив, що поки будуть орендувати Палац спорту, а пізніше у новому хокейному палаці.

Хоча, коли буде побудована нова хокейна споруда в Києві "податківець" не сказав, а лише зазначив "про будівництвом найближчим часом будемо говорити".

Поки єдиним кандидатом на гру в такій лізі є київський "Сокіл". Зокрема, Брезвін сказав, що за столичний клуб могли б грати українські хокеїсти, які нині виступають в чемпіонаті Білорусі та Росії.

На випадок, якщо "Сокіл" не візьмуть в ЄАХЛ, чи ліга не так швидко створиться, то керівництво українського хокею буде звертатися у ФХР, щоб українській команді дозволили грати у Вищій лізі російського чемпіонату.