Українська правда

Український день в НХЛ

Сергей Шемшученко — 22 січня 2004, 12:06

Справжній героєм гри "Вашингтон" – "Торонто" став українець Олексій Понікаровський, який виступає за "кленових листків". Минулої ночі Понікаровський видав найрезультативніший матч у своїй кар'єрі за часів виступів у НХЛ. У матчі з "Вашингтоном" Понікаровський відзначився "дублем", допомігши обіграти "Кепіталз".

За рахунку 1:1 українець після передачі Маккейба вивів "Торонто" вперед, а через 5-ть хвилин Понікаровський закинув і третю шайбу, яка як виявилося стала переможною для його команди. Цей матч Олексій закінчив з показником +2, завдавши по воротах вашінгтонців 5-ть кидків та провівши на майданчику у цілому більше ніж 15-ть хвилин. Окрім того Понікаровський визнаний першою зіркою матчу. До речі, на рахунку Понікаровського вже 4-ри закинутих шайби.

Підтримав свого співвітчизника ще один представник України у найсильнішій хокейній лізі світу Руслан Федотенко. Українець, який виступає за "Тампу" у зустрічі проти "Ванкувера" також записав на свій рахунок один гол, однак його клуб поступився в овертаймі 5:4. Зазначимо, що на рахунку Федотенка вже 8 закинутих шайб за "Тампу" у цьому сезоні. Всього ж на рахунку Федотенка у цій грі 2 кидка по воротах суперника та 13-ть хвилин проведених на майданчику.

Вашингтон – Торонто - 2:3
Шайби: Бондра, Уітфілд – ПОНІКАОВСЬКИЙ - 2, Джонсон

Нью-Джерсі – Кароліна - 1:2
Шайби: Фрізен – О'Ніл, Васічек

Міннесота – Чикаго - 4:2
Шайби: Парк - 2, Дауд, Дюпуі – Демпсі, Арнасон

Ванкувер – Тампа-Бей - 5:4 ОТ
Шайби: Бертуцци - 2, Неслунд - 2, Лінден – Андрейчук, Бойл, ФЕДОТЕНКО, Модін

Анахайм – Детройт - 2:2
Шайби: Проспал, Сікора – Шнайдер, Дацюк

Фінікс – Сан-Хосе - 2:4
Шайби: Доен, Мара – Екман, Хеннан, Королюк, Чіку

Флорида – Колорадо - 5:6
Шайби: Буре, Нільсон, Трнка, Колнік, Вайсс – Тангуей - 3, Хейдук, Ніколішін, Сакік

Коламбус – Сент-Луїс - 3:1
Шайби: Малотра (2), Марчант - Пронгер