Українська правда

Українські телеглядачі можуть не побачити ЧС-2003

Сергей Шемшученко — 21 квітня 2003, 19:20

Якщо контрольний матч з австрійцями телеглядачі зможуть побачити, то ось питання з трансляцією поєдинків чемпіонату світу за участю української збірної поки ще не вирішене і зі слів генерального менеджера збірної України Василя Фадеєва є ймовірність того, що українські телеглядачі матчі за участю збірної України просто не побачать.

Більш того представники збірної України навіть звернулися до керівництва Міжнародної Федерації хокею особі Рене Фазеля і до президента федерації хокею Росії Олександру Стебліна. Про це у понеділок на прес-конференції заявив генеральний менеджер збірної України Василь Фадеєв.

Справа у тому, що у всіх економічно розвинених країнах світу телеканали ведуть боротьбу за те, щоб володіти правами на телетрансляцію. У нас же все навпаки. Федерація повинна сама платити гроші телеканалам за те, щоб вони показали ігри національної збірної. На жаль, у збірної немає генерального спонсора, який би зміг виділити близько 70 тисяч доларів на те, щоб телеглядачі змогли на одному з телеканалів спостерігати за грою збірної України.

Відкрию секрет, нам одна підготовка збірної до світового форуму обійшлася у 100 тисяч доларів. Що ж до телетрансляцій, то я знаю, що білорусам зробили велику знижку на організацію і показ "картинки". Тому ми зв'язалися з президентом Міжнародної Федерації хокею Рене Фазелем і з президентом Федерації хокею Росії Олександром Стебліним, щоб вони нам, так само як і білорусам пішли на зустріч. Якщо це станеться, то ми спробуємо організувати показ матчів чемпіонату світу.

Українська хокейна агенція