Українська правда

Українські міста витримали перевірку на спроможність успішної організації Євро-2012, - Іван Васюник

Сергей Шемшученко — 5 лютого 2009, 16:38

Висока оцінка Генерального секретаря УЄФА Девіда Тейлора щодо стану підготовки усіх українських міст, які виявили бажання прийняти у себе фінал європейської футбольної першості у 2012 році, є відповіддю тим, хто висловлює песимістичні прогнози в Україні і за її межами.

Так прокоментував віце-прем`єр-міністр України Іван Васюник результати офіційного візиту в державу інспекторів УЄФА. Він супроводжував делегацію в Києві, Харкові, Дніпропетровську, Одесі і Львові.

Візит дав можливість побачити ситуацію, оцінити реалізацію планів очима прискіпливих інспекторів УЄФА. І саме цей погляд зі сторони продемонстрував, над чим іще потрібно попрацювати згідно з сучасним стандартом футбольних імпрез", - зазначив Іван Васюник.

До 8 травня, коли офіційно будуть названі 4 міста-господарі Євро-2012, планується відкоригувати плани подальшої підготовки. А відтак під час наступного візиту будуть узгоджені подальші дії аж до дати чемпіонату.

"Результати своєї перевірки УЄФА представить детально, але вже зараз можна сказати, що іспит українські міста витримали", - сказав віце-прем`єр-міністр.

"Інспектори пересвідчились, що в кожному з них будуються стадіони, які відповідають вимогам футбольної Федерації, реконструються аеропорти, споруджуються комфортабельні готелі, дороги, фан-зони. Все це після завершення спортивного свята залишиться до послуг місцевих мешканців. Таке головне значення підготовки і проведення Євро-2012 в Україні", - повідомив Васюник.

За його словами, нині в кожному з міст існує чимало проблем. Тому є над чим працювати для досягнення високих критеріїв. Зроблене й вплине на остаточне рішення у визначенні чотирьох основних "гравців" в організації футбольного свята.

ukrinform.ua