Українська правда

Українські лижники-стрибуни та двоборці вперше вибороли квоту на участь у Кубках світу

Сергей Шемшученко — 10 лютого 2009, 08:22

Вперше за часів незалежності країни українські лижники-стрибуни та двоборці увійшли до "червоної групи" і вибороли квоту на участь у Кубках світу.

З 7 по 8 лютого 2009 року у м. Зеєфельд (Австрія) відбулися два етапи Кубка світу з лижного двоборства - індивідуальні змагання "Гундерсен" (HS 100/10 км).

Участь у змаганнях з лижного двоборства взяли 43 спортсмени з 12 країн, Україну представляв Володимир Трачук.

Український спортсмен Володимир Трачук в першому етапі виборов 23 місце, а наступного дня - 18, здобувши для збірної України з лижного двоборства квоту на участь у Кубку світу (увійшов до "червоної групи" Кубка світу з лижного двоборства).

Одночасно у м. Віллінген (Німеччина) пройшов етап Кубка світу зі стрибків на лижах з трампліна, в якому взяли участь 68 спортсменів з 17 країн світу - командні та індивідуальні змагання (HS 145).

Збірна команда України у складі трьох спортсменів боролася тільки в індивідуальних змаганнях. Найкращий результат серед українців продемонстрував Олександр Лазарович, який посів 28 місце. Спортсмен виборов для збірної України зі стрибків на лижах з трампліна квоту на участь у Кубку світу, увійшовши до "червоної групи".

kmu.gov.ua