Українська правда

Українські легкоатлети стартують на чемпіонаті світу з втратами

Сергей Шемшученко — 15 серпня 2009, 11:02

15 серпня збірна України з легкої атлетики розпочинає старт на 12 чемпіонаті світу. Практично всі легкоатлети, котрі братимуть участь у берлінському чемпіонаті світу, та їхні тренери вже дісталися місця майбутніх змагань.

"На прохання кількох провідних наших легкоатлетів Тетяни Петлюк, Юлії Кревсун, Ірини Ліщинської та Ірини Сєкачової виліт цих атлеток змінено на більш пізній термін. Всі інші вже дісталися Берліна. З розселенням не виникло жодних питань. Практично вся делегація проживає в одному із командних готелів "Естрель". Умови - на європейському рівні, то ж жалітися нема на що", - повідомив тренер збірної України з легкої атлетики Олександр Апайчев.

За останні три дні збірна "схудла" одразу на три спортсменки - Наталя Семенова (диск), Наталя Пигида (400м) та Єлізавета Бризгіна (200м). За Семенову довелося особливо понервувати, оскільки дівчина отримала не просто травму, а відкритий розрив зв'язок голінковостопного суглобу.

Головне, аби після операції Наталя відновилася і знову повернулася в сектор.

На жаль, за умовами регламенту Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій Федерація легкої атлетики вже не мала права замінити Семенову та Бризгіну. А ось замість Пигиди в останній вагон берлінського поїзду вскочила Юлія Олішевська, котра стартуватиме в естафеті 4х400метрів, пише ФЛАУ.