Українська правда

Українські гольфісти вдало виступили на міжнародних турнірах у 2008 році, - президент Асоціації гольфу України

Сергей Шемшученко — 24 грудня 2008, 19:22

Темпи розвитку гольфу в Україні за останні два роки є досить оптимістичними. А нинішній рік став початком системного розвитку гольф-індустрії в країні.

Про це на прес-конференції у Києві сказав голова Громадської ради державної служби туризму і курортів Євген Самарцев, пише Укрінформ.

У свою чергу, президент Асоціації гольфу України (АГУ) Юрій Васкевич підкреслив, що за підсумками 2008 року українські спортсмени вдало виступили на міжнародних змаганнях. Водночас він відзначив, що за відсутності якісних полів в країні перший національний чемпіонат проходив не в Україні, а от уже наступний обов'зково відбудеться тут.

Одним із досягнень української команди у нинішньому році стала участь у чемпіонаті світу серед гольфістів-аматорів, що проходив у США. На цій першості наша збірна посіла 8 місце серед 16 країн світу, а Артем Кривонос виборов титул чемпіона.

Паралельно з цими змаганнями, за словами Юрія Васкевича, проходив турнір за запрошеннями (World Golfers Invitational), де виступали 99 гольфістів із різних країн світу, які не потрапили до своїх збірних. Цей старт видався для наших спортсменів також вдалим. Переможцем в індивідуальному заліку став Володимир Білий.

Чудовий результат наші гольфісти показали й на змаганнях у Канаді. На п'ятому українському світовому гольф-турнірі збірна України посіла перше місце. Нашими суперниками тут були сильні команди США, Великобританії, Австралії, Німеччини та Канади.