Українська правда

Українка може потрапити до книги Рекордів Гінеса

Сергей Шемшученко — 14 січня 2003, 10:13

Керівництво харьківської хокейної школи "Дружба-78" звернулося з офіційним листом до лондонської редакції книги Рекордів Гінеса з пропозицією внести новий рекорд в історію світового хокею, який встановила гравець команди „Дружба-78” 15-річна Ліза Рябкіна, під час матчу чемпіонату України з хокею, який відбувся 7-го січня 2003 року у Києві. Про це Громадському радіо заявив прес-аташе ХКШ „Дружба-78” Костянтин Єрмак.

Капітан команди "Дружба-78", яка приймає участь у вищому дивізіоні чемпіонату України серед чоловіків, на 37-й хвилині матчу з лідером першості ХК „Київ” закинула першу шайбу у своїй кар’єрі у національному чемпіонаті.

За словами президента і головного тренера ХКШ "Дружба-78" Івана Правілова - це унікальний і єдиний випадок в історії, не тільки вітчизняного, але й світового хокею, коли така юна спортсменка досягає таких результатів серед чоловіків.

Крім того, в офіційному листі, яке керівництво „Дружби-78” направило до книги Рекордів Гіннеса, ще вказаний такий факт, який також можна розцінювати як можливий світовий рекорд: у матчі чемпіонату України у віщій лізі між командами „Дружба-78” – „Барвінок”, який відбувся 15-го грудня 2002 року на льодовий майданчик у складі „Дружби-78” вийшла 13-річна Вікторія Миколенко.

Громадське радіо