Українська правда

Україна закінчила чемпіонат світу перемогою

Сергей Шемшученко — 8 травня 2001, 14:57

І українській, і австрійській збірній довелося збирати валізи та їхати додому. Українці вже прибули додому. І в гарному настрої, адже чемпіонат закінчився для українців перемогою над австрійцями 2:0.

Фініш української команди більш успішний, ніж старт. Свій перший матч на чемпіонаті світу українці програли американцям 6:3.

"Це була дуже важка гра для нас, але ми щасливі, що її виграли, - зазначив головний тренер збірної України Анатолій Богданов. –Можливо, наступний чемпіонат стане для нас більш вдалим".

Вже в першому періоді наприкінці 7-ї хвилини українці відкрили рахунок, шайбу закинув Дмитро Христич, який нещодавно говорив, що вигравати потрібно в першому таймі. Він таки був правий, адже перша шайба і дала той заряд на цілу гру, і в третьому періоді була закинута друга шайба.

"Я думаю, ми відіграли дуже гарну гру, - говорить Вадим Шахрайчук. – І я думаю, ми могли виграти не тільки у австрійців".

Австрійська команда грала недисципліновано, і її гравців вилучали з поля сім разів через різні причини.

"Ми зіграли гарну гру, але сьогодні великою проблемою було забити гол, - зазначив Мартін Ульріх, гравець гри австрійської команди. – У нас були шанси, але ми ніяк не могли забити шайбу. І друга проблема – ми мали надто багато пенальті".

Костянтин Симчук
Потрібно відзначити класну гру Костянтина Симчука, який зіграв на високому професійному рівні, не пропустивши у свої ворота жодної з 29 можливих шайб. Костя також виконував функції третина захисників, даючи їм можливість проходити в нейтральну зону суперника.

"Вчора ми мали дуже важливу гру з командою Швеції і ми сподівалися, що ми зможемо досягти успіху і сьогодні, адже ми так хотіли дістатися вищого місця, - зазначив головний тренер австрійської збірної Рон Кеннеді. – але це важко зробити без забитих шайб".

Можна також говорити, що остання гра нічого не вирішувала, і та, і та команди все одно залишали чемпіонат.

Українська збірна вже закінчила свої виступи на чемпіонаті світу з хокею, і потрібно відзначити, що виступила команда вдало. Не дивлячись на дуже важких суперників по групі (Швеція, США, Латвія) вона змогла вийти з групи, перегравши збірну Латвії. Те, що команда боролася в 1/8 фіналу свідчить про те, що збірна набирає форму і працює над грою. Можна сподіватися, що на Олімпіаді Солт-Лейк-Сіті, куди українська команда потрапила вперше за всю історію, вона виступить ще краще.

Трохи розчарував своєю грою Дмитро Христич, який зміг за весь чемпіонат забити тільки дві шайби. А от Костянтин Симчук повернувся додому справжнім героєм.

Тепер залишається слідкувати за найцікавішими подіями чемпіонату, де будуть розігруватися "кращі" місця. За результатами матчів слідкуйте на нашому сайті.

Сьогодні гратимуть Словаччина - США, Росія - Німеччина та Білорусь - Швеція.