Українська правда

Україна спроможна вибороти 80 ліцензій для участі в Олімпіаді-2010

Сергей Шемшученко — 15 грудня 2008, 17:21

Понад 80 ліцензій спроможні вибороти спортсмени України для участі у ХХІ зимових Олімпійських іграх 2010 року, які пройдуть у Ванкувері (Канада).

Про це повідомила директор департаменту олімпійського спорту Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту Ніна Уманець під час виступу на засіданні колегії міністерства.

Як передає Укрінформ, за словами Ніни Уманець планується, що українські спортсмени візьмуть участь у 12 видах спорту з 15, представлених на Іграх, та загалом у 50 видах програми.

Вона також зазначила, що в плані підготовки до Олімпіади "пріоритетними видами спорту для українських атлетів визначено біатлон, фігурне катання, санний спорт, фрістайл та лижні гонки".

Фахівці міністерства вважають, що збірна України на Іграх у Ванкувері у неофіційному командному заліку спроможна поліпшити результат минулих зимових Ігор 2006 року, де наша збірна посіла 25 місце.

Водночас перший віце-президент НОК України Володимир Бринзак у своєму виступі на колегії зазначив, що, враховуючи нинішні складнощі з фінансуванням спортивних заходів за бюджетні кошти, варто визначити 20 спортсменів, які спроможні реально боротися за олімпійські нагороди, і прийняти відповідну програму їхньої підготовки.