Українська правда

Україна посіла друге місце на чемпіонаті світу з шашок-64

Сергей Шемшученко — 2 вересня 2008, 16:41

У Новояворівську, що на Львівщині, закінчився чемпіонат світу з шашок-64 серед молоді. У командному заліку збірна України посіла друге місце, поступившись лише команді Росії.

У командному заліку серед юнаків збірна України, набравши 38 очок, посіла перше місце, але серед дівчат українки здобули лише 37 пунктів і у загальному заліку поступились росіянкам у яких 72 очки, а у українців 61.

Турнір проходив у чотирьох вікових категоріях окремо серед дівчат і хлопців: юніори (1989-1991 р.н.), кадети (1992-1994 р.н.), молодші кадети (1995-1997 р.н.) і юні надії (1998 р.н. і молодші). Чемпіонат складався із трьох видів програми: бліцу (3 хвилин кожному на партію), швидких шашок (10 хвилин кожному на партію) і класичних (по 45 хвилин кожному).

Діюча чемпіонка світу серед дорослих українка Вікторія Мотрічко у найстаршій віковій категорії здобула перемоги у всіх трьох видах програми. Також у юніорок у всіх видах програми третьою була українка Аліна Галяга. Денис Шкатула посів третє місце серед юніорів у класичних шашках. Також у всіх трьох видах програми тріумфував Владислав Мазур, який виступав серед кадетів. Серед кадеток у швидких шашках третє місце посіла українка Валентина Олексієнко. У віковій категорії 1995-1997 р.н. українець Богдан Панченков також переміг у всіх видах програми, а Антон Долгополов був третім у класичних шашках. У наймолодшій категорії наша Тетяна Зайцева була третьою у класичних, Віталій Дронов посів друге місце у блискавичних, а Мілана Юрченко - третє місце у швидких шашках.

- Загалом чемпіонат світу пройшов на доброму рівні. Збірна України виступила успішно. Потрібно відзначити, що завдяки спонсорам вдалось нагородити переможців змагань. Так, Вікторія Мотрічко отримала телевізор, - заявив президент Федерації шашок Львівщини, головний арбітр змагань Іван Ільницький

zik.com.ua