Українська правда

Україна може прийняти відбірний турнір чемпіонату Європи серед юнаків

Сергей Шемшученко — 2 грудня 2008, 13:24

Україна подала заявку до Європейської ліги водних видів спорту LEN на проведення в 2009 році відбірного турніру чемпіонату Європи серед юнаків. Про це повідомив головний тренер збірної команди України з водного поло Вадим Скуратов.

"Відбірний турнір плануємо провести у дніпродзержинському басейні "МіКомп". Проведення змагань такого рівня будуть сприяти розвитку і популяризації водного поло в Україні", - вважає Скуратов.

Крім того Вадим Скуратов вважає участь збірних Грузії, Молдови та Білорусі у Відкритому чемпіонаті України позитивним моментом для нашої збірної:

"Наша збірна поставила за ціль потрапити на Олімпійські ігри-2012, тому для нас є дуже важливим приїзд сильних команд з Грузії, Білорусі, Молоди, які також ставлять перед собою таку мету. Це надасть нашому чемпіонату більшої гостроти та й наші спортсмени отримають відмінну ігрову практику".

За словами тренера, у цьому році вперше за довгі роки молодіжна збірна України пробилася на чемпіонат Європи. "Хоча результат і не дуже, але молоді хлопці отримали безцінний досвід боротьби з найсильнішими збірними континентами", - цитує наставника НОК.