Українська правда

Україна – Фінляндія. Що нас чекає?

Сергей Шемшученко — 6 травня 2001, 17:57

Для того, щоб пристойно зіграти з фінами, нашій збірній потрібно перш за все зібратися емоційно, як це вони зробили під час гри з латвійцями. Ця гра стане своєрідним важким похміллям після свята під назвою "Україна в чвертьфіналі". Нам сьогодні потрібно конче перемогти і це буде залежати головною мірою від Костянтина Симчука, який вже дві визнавався кращим гравцем зустрічей. Процент "непропускання" шайб у Костянтина дуже великий.

Непогані шанси відзначитися у сьогоднішній грі у Вадима Шахрайчука, який має вже дві забиті шайби та одну передачу, і це найкращий результат в команді. Він також об'єктивно є кращим форвардом ніж той же Дмитро Христич, який грає в НХЛ, і має поки тільки одну результативну передачу з усіх чотирьох іграх.

Українська збірна знаходиться на дванадцятому місці за ефективністю своєї гри та на тринадцятому за результативністю штрафних кидків. І саме це і потрібно довести в сьогоднішній грі перемогою над фінами. Потрібно зібрати все своє бажання перемогти, як це хлопці змогли зробити проти латвійців та бажання потрапити до вісімки кращих хокейних збірних світу. Можна додати, що українці відзначаються сильним бойовим та командним духом, і коли потрібно зібратися і зіграти до кінця – роблять це. Peter Westermark

Щодо суперників, то фінам не пощастило у грі проти США і скоріше, що вони відіграються на нашій команді, а заодно і отримають місце в чвертьфіналі.

Поки у фінів не було великих проблем із забиванням голів. Пасі Нумінен має дуже і дуже високий процент потрапляння у ворота суперника, і від нього не відстає і Мійка Кіпрусофф, який встиг забити три шайби у ворота американців протягом одного періоду.

Захисник Петтері Нуммелін є найкращим на чемпіонаті з показником один гол та вісім результативних передач. Він дже потрібний в сьогоднішній грі, і сьогодні він буде всіма силами доводити, що він недаремно кращий.

Силу фінів вже відчули на собі і японці і словаки. НХЛ-вські гравці Семі Сало та Самі Капанен заробили кожен вже по дві шайби, хоча грають вони дуже жорстко і заробляють чимало порушень.
Фіни сьогодні не повинні недооцінювати українців, і вони не можуть дозволити собі програти. В такому разі фіни будуть перемогти шведів, а українці перемогти австрійців. Тому команда буде дуже твердо стояти на ковзанах і грати не менш агресивно.