Українська правда

У збірної України поповнення з Білорусі

Сергей Шемшученко — 8 квітня 2008, 14:29

Головна новина вівторка - приїзд в табір збірної України четвірки білоруських легіонерів: "керамінівців" Віталія Люткевича, Романа Сальникова, Дмитра Якушина і представника мінської "Юності" Олександра Матерухіна.

Прямо з аеропорту "Хабаровськ" гравці відправилися на тренування національної команди.

Ажіотаж напередодні товариського матчу "Амур" - Україна (10 квітня) зростає з кожним днем. Місцева прес-служба переконує, що аншлагу найзаповнюванішій арені Росії в четвер не уникнути, а тому ніхто не здивувався, коли на вранішнє тренування дружини Володимира Голубовича місцеві телеканали відрядили дві знімальні бригади.

Немов за замовленням представників мас-медіа півторагодинне заняття проходить вельми живо і динамічно. Відразу після розминки 18 польових гравців активно награють розіграш чисельної більшості ("5 на 4" і "5 на 3"), а потім захисникам пропонується "шліфувати" кидки від синьої лінії (утішно, що переважно сходу), а форвардам в цей же час змагатися в умінні завершувати атаку з близької та середньої відстані.

Найбільш цікавим пресі здалося безконтактне протистояння хокеїстів один проти одного у форматі "три на три| (зміна через 45 секунд) на весь майданчик. Причому вибрані Володимиром Голубовичем ланки змагалися в строгій відповідності з стартовим побажанням наставника.

"Сині" (Гунько - Наваренко - Шахрайчук) протистояли "Жовтим" (Літвіненко - Варламов - Матвійчук)

"Сині" (Срюбко - Благою - Доніка) - "Жовті" (Цируль - Яковенко - Касянчук)

"Сині" (Побєдоносцев - Караульщук - Алексюк) - "Жовті" (Дяченко - Олецький - Семенченко)

Краще за інших в цій дисципліні виступила "трійка" Цируля, яка виграла свій мікро-матч у ланки Доникі з рахунком 2:0 (шайби закинули Яковенко і Касянчук). У інших мікро-дуелях переможець виявлений не був - нічия.

Щоб обмежити хокеїстів у просторі та маневрі Володимир Голубович придумав другу серію дуелі "три на три" (зі зміною через 30 секунд), але вже в одній зоні та розташуванням воріт упоперек майданчика. Зрозуміло, результативність виросла, що не дуже побрадувало воротарів на чолі з тренером Юрієм Шундровим.

Під завісу вранішнього тренування всі польові гравці прийняли участь в серії буллітів, де кожен хокеїст зробив по одній спробі. Уміння реалізовувати виходи один на один у котрий раз підтвердив Дмитро Цируль, а з ним Вадим Шахрайчук, Віталій Доніка, Андрій Срюбко, Валентин Олецький і Олександр Побєдоносцев. Інші промахнулися.

ФХУ