Українська правда

У Росії готові до прощання із "Соколом"

Сергей Шемшученко — 19 січня 2009, 10:48

Київський "Сокіл" через фінансові проблеми в наступному сезоні може залишити вищу лігу чемпіонату Росії. У п`ятницю представники київського "Сокола" заявили, що через важке економічне становище готові почати наступний сезон не в російській вищій лізі, а в чемпіонаті Білорусії.

Нагадаємо, що "Сокіл" прохав у керівників ФХР звільнити клуб від оплати проїзду і проживання російським клубам в гостьових матчах у Києві.

Виконавчий директор ФХР Валєрій Фесюк в інтерв`ю "Спорт-Експрес" так прокоментував прохання "Сокола".

"Прохання "Сокола" ми, звичайно, розглянемо. Але ситуація тут дуже делікатна. Регламент повинний ставити всі іноземні клуби в однакові умови. І якщо ми зробимо "знижку" київській команді, казахстанські учасники "вишки" вправі будуть вимагати того ж самого.

До речі, економічне становище в Казахстані зараз навряд чи легше, ніж на Україні, однак азіатські сусіди до нас з такими проханнями не зверталися. Тому задовольнити прохання "Сокола" буде дуже складно - перед тим, як сказати "так" або "ні", ФХР прорахує всі можливі наслідки такого рішення. Наприклад, треба опитати всі російські клуби, перед якими встане перспектива самостійно оплачувати виїзди за кордон", - Фесюк.