Українська правда

У рамках підготовки до Євро-2012 у Донецьку задіяно шість спортивних об'єктів

Сергей Шемшученко — 15 жовтня 2008, 15:16

У рамках підготовки до Євро-2012 у Донецьку задіяно шість спортивних об'єктів. Про це повідомили в комітеті з фізкультури та спорту міської ради.

Йдеться, передусім, про будівництво головного об'єкту регіону - 50-тисячного стадіону "Донбас-Арена", за рахунок інвесторів. Завершення робіт заплановано на літо наступного року. Намічено реконструкцію до Євро регіонального спортивного комплексу "Олімпійський" з метою збільшення кількості глядачів із 26 до 30 тисяч місць. Однак, бюджетне фінансування на реалізацію даного проекту поки що не надійшло.

У 2009 році буде завершено реконструкцію стадіону "Олімпік" у Ленінському районі міста, за кошти інвестора (понад 20 мільйонів гривень). Під час реконструкції на базі стадіону передбачено створення сучасного спортивного тренувального центру. У Калінінському районі (як резервний стадіон) готують до Євро стадіон "Максі", за рахунок часткового фінансування з міського бюджету та інвестицій. Його здачу намічено також на наступний рік.

Силами ФК "Шахтар" та "Металург" заплановано модернізацію існуючих спортивних баз клубів у розмірі кількох мільйонів гривень власних коштів.

Загалом, як відзначили у спорткомітеті, підготовка спортивних об'єктів Донецька здійснюється за графіком.

ukrinform.ua