Українська правда

У Львові збираються обмежити кількість українських туристів під час Євро-2012...

Сергей Шемшученко — 13 березня 2009, 12:28

"Ми спробуємо стримати наплив наших вболівальників на час проведення матчів Євро-2012, щоб у Львові більша частина таки була іноземних туристів". Про це, 12 березня під час круглого столу "Євро-2012. Проблеми і перспективи" заявив начальник відділу з підготовки до Євро 2012 головного управління містобудування, архітектури та просторового розвитку Львівської ОДА Дмитро Сидор.

Водночас він повідомив, що у Львівській області передбачено створити 12 фанзон і ще 4 - у Львові.

Зокрема, фанзони мають розміститися у Рава-Руській, Бірках, Шоломиї, Сокільниках, Скнилові, Солонці, Мшаній, Дублянах, Малехові, Сопошині, Жовкві, Куликові.

Скільки точно до Львова приїде вболівальників, чиновники ще не знають. Адже, як зазначив директор департаменту Євро-2012 у Львові Олег Засадний, лише 10% квитків будуть продаватися в приймаючих містах, решта через Інтернет, спортивні організації тощо. Тому спрогнозувати, з яких саме міст приїдуть уболівальники, наразі теж складно. Загалом у міській раді підрахували, що за найпесимістичнішим прогнозами, приїде 100 тис. вболівальників, за оптимістичним - до 450 тис. Більшість з них приїдуть у день матчів.

zik.com.ua