Українська правда

У Львові випустять облігації для організації Євро-2012

Сергей Шемшученко — 5 серпня 2008, 13:35

Для забезпечення фінансування на спорудження об'єктів до Євро-2012 Львів випустить облігації

"У квітні депутати Львівської міської ради прийняли ухвалу про виділення на будівництво та реконструкцію об'єктів, пов'язаних з проведення матчів чемпіонату Євро-2012, 200 мільйонів гривень з бюджету міста у цьому році. Учора вони прийняли зміни до цієї ухвали - передбачили виділення на початок будівництва стадіону 80 млн грн з цієї суми. Тобто, ці кошти передбачені у видатковій частині бюджету міста", - поінформував 5 серпня, під час прес-конференції директор департаменту фінансової політики Львівської міської ради Олег Іщук.

Іщук заявив, що дохідна частина під ці цілі поки що не забезпечена. "Для цього треба буде випускати нові облігації або брати банківську позику", - сказав він.

Тим часом, інформуючи про виконання бюджету міста за перше півріччя поточного року, О.Іщук повідомив, що до бюджету розвитку не надійшло 11,5 млн грн від відчуження комунального майна та 31,7 млн грн від продажу комунальної землі. "Це питання стратегічне. Майно і земля за кілька місяців подорожчають, у зв'язку з підготовкою до Євро-2012 в рази, і тоді їх можна буде продати значно вигідніше", - прокоментував він ZAXID.NET.

www.zaxid.net