Українська правда

У Львові під час Євро-2012 скоротять робочий день

Сергей Шемшученко — 26 лютого 2009, 14:27

З метою зняття піків перевезень та зменшення завантаженості транспортної мережі у Львові, як і в кожному приймаючому місті, буде передбачено спеціальні заходи.

Про це йдеться в урядовому проекті Концепції транспортного обслуговування та управління дорожнім рухом під час проведення Євро-2012, який розглянула Львівська міська рада.

Використовуючи практику проведення Євро у 2004 та 2008 роках, міські заходи передбачатимуть завершення навчання у середніх та вищих навчальних закладах міста наприкінці травня. Це не тільки розвантажить транспортну мережу, але й надасть можливість використовувати гуртожитки для поселення фанів.

З метою створення у місті атмосфери свята на час чемпіонату буде введений скорочений на 2-3 години робочий день. Для того, щоб місто мало привабливий вигляд на місяць буде зупинене будівництво, ремонт та інші масштабні роботи.

Окрім того, планується створення окремих смуг руху для громадського транспорту, що обслуговує Євро-2012, на основних магістралях, що сполучають аеропорт, стадіон, залізничний вокзал, фан-зони, фан-села. Навколо міста повинна бути побудована мережа парковок особистого транспорту, які будуть з'єднані із стадіоном маршрутами громадського транспорту.

city-adm.lviv.ua