Українська правда

У Львові не бачили документів щодо контракту з генпідрядником будівництва стадіону

Сергей Шемшученко — 19 листопада 2008, 15:55

Комісія фінансів та планування бюджету не отримувала від виконавчих органів Львівської міської ради жодних документів, які б стосувалися контракту між генпідрядником та замовником будівництва євростадіону у Львові

Про це заявив 19 листопада депутат Львівської міської ради, член бюджетної комісії Юрій Кужелюк у відповідь на заяву заступника міністра регіонального розвитку та будівництва України Анатолія Беркути про зволікання з будівництвом стадіону.

"Ані бюджетна комісія, ані робоча група з питань підготовки міста до "Євро-2012" не бачили жодних документів, які б стосувалися контракту з генпідрядником будівництва стадіону. До нас з цього приводу ніхто не звертався, з нами ніхто не радився. Усі переговорили велися суворо кулуарно", - зазначив Юрій Кужелюк.

Нагадаємо, вчора заступник міністра регіонального розвитку та будівництва України Анатолій Беркута заявив, що міська рада Львова зволікає з будівництвом стадіону до "Євро-2012".

Додамо, що генпідрядником стадіону у Львові названо компанію "Азовінтекс", співвласниками якої є брати Сергій та Олександр Тарути. При цьому "Азовінтекс" отримав генпідряд, вартість якого становить як мінімум 85 млн євро, без тендеру за процедурою єдиного виконавця. "Азовінтекс" тісно пов'язаний з корпорацією "Індустріальний союз Донбаса" (ІСД), яку контролюють Віталій Гайдук та Сергій Тарута.

zik.com.ua